tinyScreen
smallScreen
mediumScreen
normalScreen
bigScreen
hugeScreen

Schoorsteenveger

U kan op ons rekenen voor uitgebreid advies en een professionele aanpak bij het reinigen van uw schoorsteen. Wij plaatsen een koolstofmonoxide-melder (of CO-melder) bij u thuis om het risico nog meer te beperken.

Vraag een gratis offerte

 

Schoorsteen en veiligheid hand in  hand

Zuurstof en rookafvoer is van fundamenteel belang bij een correcte verbranding. Bij een onvolledige verbranding komt er koolstofmonoxide (CO) vrij, een uiterst giftig en dodelijk gas. Het is kleurloos, geurloos en verhindert het transport van zuurstof in het bloed. Daarom is het levensgevaarlijk.

Het is dus noodzakelijk om een proper schoorsteenkanaal te hebben om het risico op een CO-vergiftiging zo klein mogelijk te houden.

Lees meer over koolstofmonoxide en CO-vergiftiging (externe site)

Wat kan het rookkanaal verhinderen?

Tijdens het stoken zet er zich roet en teer (creosoot) af op de wand van het rookkanaal. Ook de terugslag van de wind kan de weg van de rook belemmeren.

Vogels houden ook van warme plekjes. Een schouw lijkt voor hen de perfecte plaats voor hun nest. Wanneer de takken van het nest vuur vatten, ontstaat een schouwbrand!

Het is daarom raadzaam om een overkapping bovenop uw schouw te plaatsen. Dit blokkeert de terugslag van de wind en verhindert dat vogels zich in uw schouw gaan nestelen.

Het is ook mogelijk een rooster te plaatsen dat u enkel tegen de vogels beschermt. Wij plaatsen zowel zichtbare als onzichtbare roosters. Deze worden altijd stevig ingeboord met plugs.

 

Vraag een gratis offerte